Verksamheten på Hjelmskyl gård

Hjelmskyl avel & sporthästar startades år 2003 av Hanna Karlsson. Företaget arbetar med avel, uppfödning och utbildning av unghästar med inriktning hoppning. Hanna har ridit och utbildat hästar upp till elitnivå på både häst och ponny och har stor erfarenhet av att visa hästar på 3-års test samt championat och breeders.

Hanna driver idag företaget tillsammans med Maria Granberg på Hjelmskyls Gård utanför Mellösa i natursköna Sörmland. På gården finns ridhus, skrittmaskin samt hagar i kuperad terräng, stall och ligghallar för att hästen ska få bästa möjliga vistelse på Hjelmskyls Gård.

Hanna Karlsson gick ekonomisk gymnasieutbildning och har sedan dess arbetat med hästar på heltid. Hon har jobbat i Tyskland med hingstar på Stall M J Hell och har under 6 mån jobbat hos Henrik Lannér.

Maria har utbildat flera hästar upp till MSVA nivå i dressyr. För ett år sedan sadlade hon om för att prova sina kunskaper inom hoppningen. Det ledde till att det står en hopphäst i stallet som är en riktig läromästare. Tillsammans satsar de mot amatörtouren i Falsterbo 2018.